Blommor

Vi hjälper er gärna med både handblommor och andra blomsterarrangemang såsom buketter och kransar. Här hittar ni förslag på olika arrangemang som ni kan välja mellan. Det går naturligtvis bra att välja andra färger eller blommor än de som finns på bilderna. De blommor som beställs genom oss levereras i tid till begravningen så att representanten från oss kan arrangera uppsättningarna kring kistan eller urna.  Ring gärna till oss så hjälper vi er vidare.

Handbukett

Både kvinnor och män kan ha en handblomma, vilket kan kännas skönt att ha i handen när det är dags för avskedstagandet. Vanligt är en ros i valfri färg. En handblomma kostar från 35 kronor.

Beställning och betalning

Kontakta oss per telefon eller e-post för att beställa blommor. Betalning sker via insättning till bg  alternativt skickar vi er en faktura. Det går också bra att betala kontant mot kvitto.

Minnesgåvor

I dödsannonser händer det att de anhöriga hänvisar till välgörande ändamål. Det innebär att du kan hedra minnet av den avlidne genom att skicka pengar till detta ändamål. Som bevis för gåvan skickar fonden ifråga ett minneskort till de närmast anhöriga, där står det vilka som har skänkt pengar. Det bästa är att ringa de speciella gåvonummer som många fonder har och som man hittar på deras hemsidor.  Många fonder har även ordnat så att det är möjligt att skänka gåvor genom formulär på deras hemsida. Man kan även betala in via plus- eller bankgiro, se nedan för instruktion.

Exempel på hur du betalar en minnesgåva via plus-/bankgiroblankett:
1. Skriv ”Till minne av” och vem gåvan avser.
2. Skriv adressen till de närmast anhöriga, den avlidne eller till begravningsbyrån. Detta är för att fonden ska veta till vem de ska skicka minnesbladet.
3. Skriv ditt/era namn samt en eventuell hälsning, tex. Vår sista hälsning eller Vila i frid.
4. Skriv fondens postgironummer och namn.
5. Skriv ditt namn och adress.
6. Fyll i det belopp du/ni vill skänka.

Begravningsgäst