Broschyrer och Information

För dig som söker mer information och vägledning i frågor som rör begravningar finns broschyrer som kan hämtas på vårt kontor, naturligtvis utan kostnad. Vi kan även skicka dem per post och en del av dem går att ladda ner som pdf här nedan. Broschyrerna kan läsas igenom hemma i lugn och ro och om frågor uppstår hjälper vi gärna till att besvara dem per telefon eller vid ett inbokat besök.

Hur gör jag nu?

I broschyren ”Hur gör jag nu” kan du läsa mer om vad som behövs ordnas med i samband med ett dödsfall.

Begravningen – ett minne för livet

Skriften Begravningen – ett minne för livet lämnar vi alltid vid besöket hos oss. Här kan man läsa om olika alternativ som finns när man ska ordna en begravning.

Dödsfall i ett mångkulturellt samhälle

Syftet broschyren “Dödsfall i ett mångkulturellt samhälle” är att ge människor med annan bakgrund, religion, tradition och kultur, information och kunskap om praktiska frågor kring dödsfall och begravning.

SBF Juridik vid dödsfall

“SBF Juridik vid dödsfall” förklarar kortfattat begrepp som bouppteckning, bodelning och arvsskifte, att betala räkningar för ett dödsbo samt brist i dödsboet.

Att komma ihåg vid dödsfall

Checklistan Att komma ihåg vid dödsfall  innehåller sådant som man vanligtvis behöver göra i samband med ett dödsfall.

Ekonomisk brist i dödsbo

Det är inte ovanligt att avlidna saknar tillgångar och försäkringar som täcker de kostnader som uppkommer i samband med begravningen. Skriften ”Ekonomisk brist i dödsbo” förklarar hur man går tillväga för att ansöka om ekonomiskt bistånd hos kommunen.

Vem ärver

Ger en inblick i den juridiska världen och vad som händer när någon dör. Förklarar olika begrepp och ger information till den som vill veta mer. Broschyren “Vem ärver” ska inte ses som en instruktionsbok i juridiska ärenden utan mer som en översikt i ämnet.

Borgerlig begravning

En borgerlig begravningsakt är en ceremoni där var och en helt fritt kan bestämma hur begravningsakten skall utformas. I broschyren “Borgerlig begravning” kan du läsa mer om hur en borgerlig begravningsakt kan gå till och vad man bör tänka på.

Övrig information

Nedan hittar du länkar till information som kan vara till hjälp för dig:
“Tillstånd att strö aska”
“Stockholms stads information om begravning och kyrkogårdar”

Ring oss gärna om du har frågor eller vill få ovanstående information på papper.
Även följande skrifter finns att hämta på något av våra kontor:

Att dela sorgen

När någon dör påverkar det inte bara de allra närmaste utan också den som har en relation till den avlidne eller dennes familj. En rad frågor kan uppstå som rör såväl sorg som kontakten med de anhöriga och själva begravningen, frågor som den här skriften försöker ge svar på.

Begravning

Här kan du ladda ner skriften
”Hur gör jag nu?” »

Den går också att hämta på vårt kontor på Mariatorget, Södermalm i Stockholm.