Aktuellt just nu

Saga – en miljövänligare kista

Lanseringen av kistan Saga ger oss möjligheten att erbjuda ett alternativ för de personer som önskar mer miljövänliga val när de planerar en begravning. Sedan tidigare finns miljötänket i företaget genom noga utvalda leverantörer. Bland annat samarbetar vi med en GRF Gravstenar som inte importerar sin sten utan bryter den i Sverige och våra begravningsbilar är de högst miljöklassade dieselbilarna av Euroklass 6 miljöklass.

”Vi får ofta frågan om kistan är miljövänlig och har märkt att det är en viktig aspekt för många av de familjer som vänder sig till oss för hjälp med begravning.”, säger Carina Söderquist-Meyer ägare på Thure Söderquist Begravningsbyrå. ”Vi har alltid samarbetat med kistleverantören Fredahl Rydéns. Bland annat eftersom de är miljöcertifierade och för att vi önskar så korta transporter som möjligt vilket vi uppnår genom att kistorna produceras i Sverige. Vi har verkligen sett fram emot lanseringen av kistan Saga och övriga produkter som ytterligare stärker det miljötänk som vi har med oss sedan tidigare.”

Kistan Saga tillverkas i Täby och vid produktionen behövs endast hälften så mycket träråvara tack vare den unika produktionsprocessen där kistan formgjuts av biokompositen OrganoComp® baserad på svensk skogsråvara. All inredning består av naturmaterialet linne och i kombination med biokompositen gör detta även att naturen bryter ned konstruktionen snabbare vid jordbegravning och att mindre koldioxid och kväveoxid släpps ut vid kremation.

Kistan Saga kommer under en tid att finnas i vårt skyltfönster på Mariatorget.

Begravning

Här kan du ladda ner skriften
”Hur gör jag nu?” »

Den går också att hämta på vårt kontor på Mariatorget, Södermalm i Stockholm.