Blommor och minnesgåvor2018-12-07T14:28:33+00:00

Blommor

Vi hjälper er gärna med både handblommor och andra blomsterarrangemang såsom buketter och kransar. Här hittar ni förslag på olika arrangemang som ni kan välja mellan. Det går naturligtvis bra att välja andra färger eller blommor än de som finns på bilderna. De blommor som beställs genom oss levereras i tid till begravningen så att representanten från oss kan arrangera uppsättningarna kring kistan eller urna.  Ring gärna till oss så hjälper vi er vidare.

Prisexempel

Lösbunden bukett från ca 350 kronor
Låg (liggande) sorgbukett från ca 550 kronor
Hög (stående) sorgbukett från ca 700 kronor
Krans från ca 1500 kronor
Rundbunden krans från ca 1500 kronor (liten krans)
Normalstor rundbunden krans från ca 2300 kronor

I ovanstående priser ingår ett kort med text. Vill man istället ha band tillkommer 200 kronor, för nationalband 300 kronor.

Handbukett

Både kvinnor och män kan ha en handbukett, vilket kan kännas skönt att ha i handen när det är dags för avskedstagandet. En handbukett kostar från 35 kronor.

Beställning och betalning

Kontakta oss per telefon eller e-post för att beställa blommor. Betalning sker via insättning till bg  alternativt skickar vi er en faktura. Det går också bra att betala kontant mot kvitto.

Minnesgåvor

I dödsannonser händer det att de anhöriga hänvisar till välgörande ändamål. Det innebär att du kan hedra minnet av den avlidne genom att skicka pengar till detta ändamål. Som bevis för gåvan skickar fonden ifråga ett minneskort till de närmast anhöriga, där står det vilka som har skänkt pengar. Det bästa är att ringa de speciella gåvonummer som många fonder har och som man hittar på deras hemsidor, men man kan även betala in via plus- eller bankgiro. Många fonder har även ordnat så att det är möjligt att skänka gåvor genom deras hemsida. Organisationen FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, har sammanställt alla fonder med plus- och bankgiro samt övriga kontaktuppgifter till insamlingsorganisationerna.

Exempel på hur du betalar en minnesgåva via plusgiroblankett:
1. Skriv ”Till minne av” och vem gåvan avser.
2. Skriv adressen till de närmast anhöriga, den avlidne eller till begravningsbyrån. Detta är för att fonden ska veta till vem de ska skicka minnesbladet.
3. Skriv ditt/era namn samt en eventuell hälsning, tex. Vår sista hälsning eller Vila i frid.
4. Skriv fondens postgironummer och namn.
5. Skriv ditt namn och adress.
6. Fyll i det belopp du/ni vill skänka.

Begravningsgäst